Leraar van het jaar VO 2024

Het Platform heeft samen met LAKS, VO-Raad, Aob, Stichting leraar van het jaar, ResearchEd en Annet Kil de leraar van het jaar 2024 gekozen. De drie kandidaten waren ieder op zich fantastische docenten, waarvan ieder jurylid graag les zou willen hebben. Toch heeft de jury gekozen om Arash Mortezavy tot leraar van het jaar te kiezen. De jury schreef het volgende over de keuze voor Arash.

Arash Mortezavy (Visser ’t Hooft Lyceum; Leiderdorp)

Arash Mortezavy verbindt passie voor het vak met compassie voor de leerling. Hiermee is deze leraar een inspiratiebron van leerling tot en met bestuurder. Hij heeft oog voor de individuele behoeften van de leerling en weet dat te vertalen naar diens lespraktijk waardoor de leerling alles uit zichzelf kan halen. Elke dag weet hij weer de verbinding te leggen, hij is empathisch en beschikt over een gezonde dosis humor. Arash is bovendien een ambassadeur voor het leraarschap binnen en buiten de school. In dat licht signaleert hij weerbarstige vraagstukken en zet zich in voor passende oplossingen. De jury was diep geraakt door het pleidooi van Arash voor diversiteit en inclusiviteit bij alles wat hij doet.

 

Het Platform ziet in Arash en uitstekende ambassadeur voor het docentschap en wensen hem veel succes en plezier het komende jaar.